ETKİN İLETİŞİM SIRLARI – BİR FULARLIK FARK® İLE KENDİN OL, KENDİNİ TANI

ETKİN İLETİŞİM SIRLARI – BİR FULARLIK FARK® İLE KENDİN OL, KENDİNİ TANI

 

İletişim, anlatmak mı? Anlamak mı?

İletişim ve kendini tanımak. İletişim ve kendin olmak

Merhaba www.ayselevran.com ve www.etsgelisim.com paylaşım dostları

İletimi ile ilgili paylaşım serimizin bu durağında iletişim sürecinin olmazsa olmazı ve genel de göz ardı edilen kendini tanımak ve kendin olmak olgusuna dair paylaşımlarda bulunacağız.

Aslında bu yazı neden yazıldı? Yakın zamanlarda bir toplantıya katıldım toplantı da bir topluluk için projeler üretiliyor, fakat projeler başarılı şekilde uygulamaya alınamıyor ve ısrara projeleri insanlara iyi anlatmalıyız diyor proje liderleri. Pardon anlatmak mı, kaç defa denemişsiniz anlatmayı, anlatmak yerine projeden faydalanacağını düşündüğünüz kişilere neden sormuyorsunuz? Proje paydaşlarının taleplerini neden ısrarla dinlemiyorsunuz? Yok biz zaten çok iyi biliyoruz, biz onlar için onlardan daha onları daha iyi düşünüyoruz.

Pekiyi demezler mi proje ürettiğiniz kişilerden daha iyi biliyorsanız ve onlar için en iyi olanı daha iyi farkındaysanız projenin bırakın başarı ile sonuçlanmasını, uygulama için proje tasarım aşamasına dahi geçmiyor?

Balık avlarken bile sizin tadından hoşlanacağınız yemi oltaya takamazsınız değil mi? Balığın ağız tadına göre oltaya yem takarsınız değil mi? Balık avlama sürecinde bile iş bu kadar yalın ve sade iken neden konu insanlar olunca süreci zorlaştırıyoruz?

Zorlaşan ne biliyor musunuz? Dinleme sabrımız, dinleme sabrımız için de dinlerken kendimizi ne kadar iyi tanıyoruz? ne kadar kendimiz olabiliyoruz? Ne alaka der gibisiniz? Dinlerken karşımdakine yeterince cevap veremezsem, projem veya fikrim çürütülürse yani hesaplarla dinliyoruz ve bu da kendimizi henüz yeterince tanımadığımızı ve dinlerken maskeleri karıştırabiliriz endişesini oluşturur. Hesapsız, yenilecek bir maça ve maçtan iyi bir skorla ayrılma telaşı olmadan iletişim sürecini nasıl verimli ve keyifli kılabiliriz? Verimli iletişim için aslında ve aslında maskesiz, eldivensiz dinleyebilmek için kendimizi olabildiğince iyi tanımak, sınırlarımızın farkında olmak ve bulunulan koşulları da dikkate alarak kendimiz olabilmek yolculuğunu gerçekleştirmek faydalı olur. Pekiyi kendimizi nasıl tanıyacağız? Nasıl kendimiz olabiliriz? Cevaplar ve paylaşımlar gelecek buluşmalarda sizin zenginleştirmeleriniz ile gerçekleşecektir.

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com | aevran@etsgelisim.com

www.ayselevran.comwww.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

AİLE ŞİRKETLERİ- AİLELER VE ŞİRKETLERİ: AİLE ŞİRKETLERİNDE PROFESYONEL YÖNETİCİ POZİSYONLAMA

AİLE ŞİRKETLERİ- AİLELER VE ŞİRKETLERİ: AİLE ŞİRKETLERİNDE PROFESYONEL YÖNETİCİ POZİSYONLAMA

Aile şirketlerinin sürdürülebilirliğini etkileyen kritik noktalar, parametreler bulunduğunu bu konuda çalışanlar ile birlikte aile şirketlerinin kurucuları, birinci, ikinci nesilleri ve aile şirketlerinde ki ben aile şirketleri için Türkiye özelinde “Aileler ve Şirketleri” tanımını daha uygun buluyorum, işte aileler ve şirketlerinde çalışan profesyoneller de biliyorlar, farkındalar.

Özellikle 18 yıldır özelinde Aileler ve şirketleri ile çalışan bizler uzun yıllar çalıştığımız aile şirketleri /aileler ve şirketlerinin büyüme-gelişme fazlarına ve bu her fazda cereyan eden olgulara tanıklık edebiliyoruz.

Aileler ve şirketlerinin her bir fazının kendine özgü dinamiği oluşmaktadır ve bu her fazın dinamiğinde gelişen hadiselerin kök nedenlerini daha iyi algılayabiliyoruz.

Türkiye pazarı – ihracat destinasyonları anlamında pazar penetrasyonu-bilinirliği-görünürlüğü artan “Aileler ve Şirketlerinde” 2016-2017 yılında karşılaştığımız olgulardan birisi de ki bu olgu fazlası ile aynı şirkette tekrarlanarak masaya geldi. Bu konu ne olabilir? Konu- vaka- sendrom; zaman zaman birinci nesil ile profesyonel yönetim takımı, zaman zaman da ikinci nesil ile profesyonel yönetim kadrosu arasında yaşanan çatışma, görüş ayrılığı, güç savaşı … vb. olgular idi.

Evet sizce birinci nesil ve-ya ikinci nesil ile profesyonel yönetim takımı, profesyonel yöneticiler-profesyonel çalışanlar arasında çatışma, etkin olmayan diyalog süreci, görüş ayrılığı, güç savaşı olguları neden, niçin, hangi gerekçelerden dolayı nasıl yaşanmaktadır? Çözümleri konuşmadan çözümler hakkında beyin fırtınası yapmadan önce Aileler ve Şirketlerinde profesyonel yönetim takımının kendi yerini bulamamasının kök nedenlerini detaylandırmaya ne dersiniz?

 

MASADAN SAHAYA ANALİZ TEKNİĞİ ® ile Kendinizdeki BİR FULARLIK FARK ®’ı ve BİR FULARLIK FARK® İLE DOĞUŞTAN SAHİP OLDUĞUNUZ ARMAĞANI kendinizin ve-ya Sizdeki BİR FULARLIK FARK ®’ı bulmanızı sağlayacak bir Ahttp://www.ayselevran.com/bir-fularlik-fark/YNA’yı-DOKUNUŞU bulmanız dileğiyle 

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®