KRİZ YÖNETİMİ: MASADAN SAHAYA KRİZ NASIL YÖNETİLİR ?

Kriz mi? Ekonominin Dalgalı olma halleri mi? Sosyoekonomik yaşamın parçalı bulutlu olması durumları mı?

Kriz ve risk entegrasyonu?

Merhaba www.ayselevran.com ve www.etsgelisim.com paylaşım dostları

Kriz ve Risk Yönetimi paylaşım serimizin bu durağında Türkiye’nin olduğu kadar küresel ekonominin gündemine oturan Kriz Yönetiminin dinamikleri ile ilgili beyin fırtınası yapmaya çalışacağız.

Kriz nasıl yönetilir? Sağ duyu ile krizden nasıl güçlenerek çıkılır olgularını gelecek paylaşım duraklarına bırakarak gelin kriz olgusuna nasıl gelineceğine dair birkaç soru sorarak giriş yapalım Kriz Yönetim olgusuna, kriz menüsünün içeriğine.

Kriz olgusunun, bulutlarının bir habercisi yok muydu? Kriz vakasının yaşanacağına dair sinyaller algılanamadı mı? Kriz birdenbire, ansızın mı geldi? Kriz sürecine aniden ve habersiz mi yakalandık?

Tüm bur sorular gerçekçi, rasyonel veriler ile analiz amacı ile sorulur ise kriz süreci farklı yönetilir.  Yok tüm sorular duygusal, kızgınlık ve öfke ile sorulsa ve kriz olgusunun tüm faktörlerinin dış etkenli olduğu bizlerin hiçbir dahlinin olmadığı göz ile sorular irdelenirse kriz süreci farklı yönetilir.

Evet ne dersiniz? Soruları hangi gözlükleri takarak soracağız, analiz edeceğiz? Tercih sizlerin dersek nasıl bir süreçten geçebiliriz?

Farkındayım yine sorular ve sorular dediğinizi duyar gibiyim.

Müsaade ederseniz hadi gelin iki gözlüğü de takarak kriz sürecinin nasıl yönetileceğine dair farklı yolculuklar yapalım.

Birinci gözlük rasyonel, gerçekçi, sistematik diğer bir değişle masadan sahaya doğru kriz rüzgarlarının algılanışından ve sağ duyu ile yönetimine kadar aşama aşama ele alalım.

Evet kriz yönetim sürecinin masa fazında neler var olabilir? Masa da kriz ile ilgili hangi parametreler ele alınabilir? Saha fazında kriz sürecinin hangi dinamikleri uygulamaya alınır. Yakın zamanda on sekiz aylık süre ile yeni bir sektörde yeni bir şirkette başlattığımız etkin Kriz Yönetimi danışmanlığında bu kavramları ele almaya başladık.

Sizlerle de bu çalışmanın her aşamasındaki çıktılardan paylaşımlar yapmaya çalışacağız tabii ki sizlerin zenginleştirmeleri ile

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

 

BİZ EĞİTİM VERMİYORUZ: 21 YÜZYILDA EĞİTİMİN ADI DEĞİŞTİ

BİZ EĞİTİM VERMİYORUZ: 21 YÜZYILDA EĞİTİMİN ADI DEĞİŞTİ

Eğitim mi? Öğrenme mi? Paylaşım mı? Dönüşüm mü? Değişim mi?

Merhaba www.ayselevran.com ve www.etsgelisim.com paylaşım dostları Masadan Sahaya Tüm Sektörlerde ve Tüm Şirketlerde Sürdürülebilirlik paylaşım yolculuğumuzun bu durağında 21 yüz yılda değişen ve değişim rüzgarlarının devam ettiği dünya dinamiklerine göre yeniden formatladığımız sürekli öğrenme- paylaşma-değişim ve dönüşüm felsefemizi – odağımızı ve modelimizi paylaşıma sunacağız.

Ve biz diyoruz ki, değerli dostlar biz eğitim vermiyoruz. Pekiyi eğitim ve danışmanlık şirketi olarak şirketlerin-bireylerin takımların sürdürülebilir gelişmesine-zenginleşmesine 21. yüzyıl gereklerine göre nasıl katkıda bulunuyoruz?

Biz eğitim vermiyoruz, eğitim gerçekleştirmiyoruz, sizi kavramlarla /tanımlarla boğmuyoruz ve her yerde bulacağınız haberlerle strese yönlendirmiyoruz

Soru cevaplı, sizlerin şirketlerinize odaklı ve de özellikle departman bazında en fazla üç saatte üç güne kadar olabilen zaman diliminde odaklanılmış diyalog-atölye–vaka ve drama çalışmaları ile hemen ertesi gün uygulayacağınız reçetelerinizi oluşturarak bir sonraki yolculuklarda buluşmak üzere sizleri mevcut oturumdan uğurluyoruz. Bir sonraki oturumlar için yeni senaryolarınız ile yeni öğrenme yolculukları başlatıyoruz.

21. YÜZ YIL GERÇEĞİNDEN HAREKETLE FARKIMIZ

2000 yılından itibaren Özel – kamu sektörleri için başlattığımız bireysel ve kurumsal danışmanlık faaliyetlerimizi Bölgesel – il – sektör iş koluna odaklanarak tüm iş dinamiklerini dikkate alarak sürdürmekteyiz.

TUTKU-DENEYİM-SÜREKLİ GELİŞİM VE TÜM ÇALIŞANLARINIZIN BİR BÜTÜNÜN PARÇASI OLDUĞUNU, KARAR ALACAK VE ŞİRKETİN BÜYÜK FOTOĞRAFINA KATKIDA BULUNACAK KADAR KENDİSİNE GÜVEN DUYULDUĞUNUN HİSSETTİRİLMESİ bireysel ve kurumsal gelişim yolculuğumuzun temel yapı taşlarından birisidir.

Bulunduğunuz şehirden tüm Türkiye’ye – dünya açılan şirketinize 2018-2020 dinamiklerini de dikkate alarak uygulamalı- soru cevaplı ve şirkette hemen uygulanabilir reçeteler oluşturulacak çalışmaları gerçekleştirmek üzere yeni yolculuklara çıkmaya siz ne zaman hazır iseniz biz de o zaman size eşlik etmekten büyük bir keyif duyacağız.

EN KISA ZAMANDA BİR TÜRK KAHVENİZİ İÇMEK ÜZERE İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİZ

SAYGILARIMLA  

Aysel Evran

GELİŞİM ORTAĞINIZ

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®