Posted by Editor On Şubat - 5 - 2018 0 Comment

AİLE ŞİRKETLERİ- AİLELER VE ŞİRKETLERİ: AİLE ŞİRKETLERİNDE PROFESYONEL YÖNETİCİ POZİSYONLAMA

Aile şirketlerinin sürdürülebilirliğini etkileyen kritik noktalar, parametreler bulunduğunu bu konuda çalışanlar ile birlikte aile şirketlerinin kurucuları, birinci, ikinci nesilleri ve aile şirketlerinde ki ben aile şirketleri için Türkiye özelinde “Aileler ve Şirketleri” tanımını daha uygun buluyorum, işte aileler ve şirketlerinde çalışan profesyoneller de biliyorlar, farkındalar.

Özellikle 18 yıldır özelinde Aileler ve şirketleri ile çalışan bizler uzun yıllar çalıştığımız aile şirketleri /aileler ve şirketlerinin büyüme-gelişme fazlarına ve bu her fazda cereyan eden olgulara tanıklık edebiliyoruz.

Aileler ve şirketlerinin her bir fazının kendine özgü dinamiği oluşmaktadır ve bu her fazın dinamiğinde gelişen hadiselerin kök nedenlerini daha iyi algılayabiliyoruz.

Türkiye pazarı – ihracat destinasyonları anlamında pazar penetrasyonu-bilinirliği-görünürlüğü artan “Aileler ve Şirketlerinde” 2016-2017 yılında karşılaştığımız olgulardan birisi de ki bu olgu fazlası ile aynı şirkette tekrarlanarak masaya geldi. Bu konu ne olabilir? Konu- vaka- sendrom; zaman zaman birinci nesil ile profesyonel yönetim takımı, zaman zaman da ikinci nesil ile profesyonel yönetim kadrosu arasında yaşanan çatışma, görüş ayrılığı, güç savaşı … vb. olgular idi.

Evet sizce birinci nesil ve-ya ikinci nesil ile profesyonel yönetim takımı, profesyonel yöneticiler-profesyonel çalışanlar arasında çatışma, etkin olmayan diyalog süreci, görüş ayrılığı, güç savaşı olguları neden, niçin, hangi gerekçelerden dolayı nasıl yaşanmaktadır? Çözümleri konuşmadan çözümler hakkında beyin fırtınası yapmadan önce Aileler ve Şirketlerinde profesyonel yönetim takımının kendi yerini bulamamasının kök nedenlerini detaylandırmaya ne dersiniz?

 

MASADAN SAHAYA ANALİZ TEKNİĞİ ® ile Kendinizdeki BİR FULARLIK FARK ®’ı ve BİR FULARLIK FARK® İLE DOĞUŞTAN SAHİP OLDUĞUNUZ ARMAĞANI kendinizin ve-ya Sizdeki BİR FULARLIK FARK ®’ı bulmanızı sağlayacak bir Ahttp://www.ayselevran.com/bir-fularlik-fark/YNA’yı-DOKUNUŞU bulmanız dileğiyle 

Sevgiyle ve huzurla huzurda kalın

Aysel Evran

ayselevran@ttmail.com; aevran@etsgelisim.com ; www.ayselevran.com, www.etsgelisim.com

BİR FULARLIK FARK!®

İle

MASADAN SAHAYA Devlet Siyaset Aile Şirket Ülke Üniversite Toplum Birey YÖNETİMİ®

You must be logged in to post a comment.